spinning the wheel

coco.jpg Am gasit in Asasinul orb de Margaret Atwood (editura Leda, 2006) cea mai practica lectie de supravietuire data unei neprihanite de o rasata, copia aproximativa a lui Coco Chanel:

„Este bine sa te arati plictisita, a spus ea. Sa nu arati niciodata ca ti-e teama. Iti vor simti mirosul si se vor repezi asupra ta ca rechinii sa te omoare. Poti sa te uiti la marginea mesei – asta iti coboara pleoapele – dar sa nu te uiti niciodata in podea, asta face ca gatul sa-ti para fara vlaga. Sa nu stai foarte dreapta, nu esti soldat. Sa nu stai niciodata cocosata. Daca cineva face o remarca jignitoare pentru tine, spui Poftim? ca si cum n-ai fi auzit; in noua cazuri din zece, nu va avea neobrazarea s-o repete. Sa nu ridici niciodata glasul la un chelner, e vulgar. Fa-i sa se incline, de asta sunt chelneri. Sa nu te joci cu manusile sau cu parul. Arata intotdeauna ca si cum ai avea ceva mai bun de facut, dar sa nu manifesti niciodata nerabdare. Cand ai o indoiala, du-te sa-ti pudrezi nasul, dar mergi incet.Gratia vine din indiferenta”.

Imi plac la nebunie beletristicile astea desuete unde ipocrizia e imbracata cu rafinament. Si nu am gasit o piesa mai potrivita care sa rezoneze cu subiectul decat Spinning the wheel:Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s