trendul karaoke capitalism

kc.jpg KARAOKE CAPITALISM management pentru omenire de Jonas Ridderstrale si Kjell Nordstrom, editura Publica

Citez de pe coperta a patra: Karaoke Capitalism reprezinta o chemare la lupta. Kjell si Jonas sunt rebeli cu o cauza. Prin combinatia lor neortodoxa intre rigoarea academica, logica puternica si gandirea funky ei rescriu legile pentru evolutionari.

Dupa ce am citit-o pot sa confirm ca aceasta carte este un amestesc de management, literatura motivationala, spete trendy, statistici eclectice si poze luate din reviste gloosy.

De ce am cumparat-o? Pentru ca am deschis-o de doua ori la o pagina unde aparea strigatul lui Munch si unde, scria acum, traim cu totii sub presiune. A lua o pauza inseamna a lua o pauza definitiva. Mi-a placut si am banuit ca o ofere si solutia la dilema lui Robert Reich, fostul membru al cabinetului Clinton : ne este din ce in ce mai greu sa nimerim acel echilibru delicat intre a ne duce traiul si a avea o viata. Nu-mi amintesc sa fi gasit cheia in paginile cartii, poate nu am fost eu atent.

Totusi, recomand Karaoke capitalism pentru ca pune accentul pe individualism (cantecele corporatiilor cu ideea lor ieftina de loialitate sunt reduse la tacere. Omul si pietele domina scena. Suntem cu totii niste solisti acum), pe inovatie (respectarea regulilor constituie o simpla inovatie a vietii. Numai imaginatia si autenticitatea ne plaseaza pe scena), pe arta si nonconformism (cu cat mai multi gay, designeri, fotografi, muzicieni, dansatori, fotografi, artisti si actori gasim intr-un anumit loc geografic, cu atat mai mari sunt capacitatile de reiinoire ale regiunii respective. Poate ca nu se duc la bowling impreuna, dar cu siguranta au abilitatea de a crea produse si servicii competitive).

Aparuta in 2003, cartea face si o profetie eronata pe care un editor atent ar fi eliminat-o (Dell n-ar putea vinde niciodata computere via retaileri, de vreme ce acest lucru ar incalca tocmai esenta logicii sale de a ajunge direct la consumator) iar traducerea nu scapa de rigiditate.

Managementul karaoke are ceva util pentru oricine, insa solutia este universala : Succesul se bazeaza pe renuntarea la copiile la indigo ale clubului karaoke. Nu spuneti „nu” imitatiilor, spuneti „nu” limitarilor. Si atentie : imitarea nu o sa aduca pe nimeni aproape de varf, poate cel mult sa-l avanseza catre mijloc.

Inchei cu definitia data de Einstein nebuniei: sa faci acelasi lucru la infinit si sa astepti rezultate diferite.

Reclame

3 responses to “trendul karaoke capitalism

 • Bogdan

  Multumesc, Raule. De data asta ai fost bun. Ma bucur ca ti-a placut cartea. Nu stiu daca ai fost la conferinta in noiembrie. Daca da, felicitari, daca nu, pacat, maybe next time.
  Cred ca ti-ar placea sa citesti o carte pe care o avem in pregatire, Omul generos de Tor Norretranders. Soon enough!

 • raulnecesar

  n-am fost la conferinta, pe viitor astept invitatie 🙂

 • Bogdan

  Pai scrie-mi pe mail daca doresti sa participi la conferinta din 23 mai, unde ii vom invita pe Des Dearlove si Stuart Crainer, creatorii clasamentului global al celor mai influenti ganditori de business – Thinkers50 – din care fac parte si autorii best-seller-ului Karaoke Capitalism.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s