primul best film fest

Filmul „4 luni, 3 saptamani si 2 zile” a castigat patru din cele sase trofee acordate aseara la prima editie a Best Film Fest pentru cel mai bun film din 2007, cel mai bun regizor-Cristian Mungiu, cel mai bun actor-Vlad Ivanov, cea mai buna actrita Anamaria Marinca. Criticii romani au considerat ca mai bun film european al anului 2007 este „Labirintul lui Pan”.

Evenimentul desfasurat la cinematograful Studio, desi important, a avut parte de o atmosfera care mi-a amintit de o ceremonie de la un camin cultural din provincie. A fost ca o parodie dintr-un tipic film romanesc. O distanta uriasa intre Palme d’Orul afisat in holul cinematografului si stangaciile din sala pe jumatate goala (nu inteleg de ce la o astfel de ceremonie care ar fi trebuit sa aiba macar o spoiala de glamour, nu a fost full de oameni). Seara a fost salvata de prezenta lui Mungiu si a lui Ivanov si de vizionarea scurt-metrajului „Lampa cu caciula”.

Despre „Legiunea straina” a lui Mircea Danieliuc, care ar fi trebuit sa fie cireasa de pe tort, nu am nimic de spus, pentru ca dupa un sfert de ora am simitit nevoia sa ies: nu am avut rabdare sa vad un film neinteligibil.

Timp de o saptamana, la cinema Studio vor rula toate filmele premiate aseara, plus altele, cele mai apreciate de critici in 2007: A Prairie Home Companion, Last King of Scotland, Babel s.a. Lista completa aici

Reclame

3 responses to “primul best film fest

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s