the reader, the striped pyjamas, the doubt

   images            images2               cayynlvdca2xux1gcalr6w39camdvoc6cav1tif3caiy3x5hca649z8scayxfsk2carryu9gcaxjoibdcavqvytlca5pmbhdcaq20a98capfi5emcanhjm1cca6rdt1sca4dwuz8ca54ebm7ca0q9qpj

The Reader : Kate Winslet e sublima in rolul Hannei Schmitz si atat de rece pe cat a creionat-o si Schlink, autorul cartii dupa care s-a facut ecranizarea. Daca romanul a reusit, cu toata condescendenta si raceala scriiturii sa ma zguduie, filmul nu mi-a transferat nici macar o farama din tortura muta si absurda a personajelor.  Dar ramane unul dintre cele mai frumoase filme vazute anul acesta.

The Boy in the Striped Pyjamas: este un alt holocaust movie, dar cel mai naiv pe care l-am vazut: trecand peste incertitudinile detaliilor (ex: nu stii in ce lagar se petrece actiunea), intregul plot pare cusut cu ata alba. Totul sta sub semnul inocentei: un baiat de opt ani, fiu de ofiter nazist se imprieteneste clandestin cu un baietel evreu, care chiuleste zilnic de la munca din lagar. Fiul nazistului isi intreaba constant parintii de ce oamenii din ferma situata vizavi de casa lor poarta toata ziua pijamale. Nimeni nu-i raspunde clar. Si in lumea lui plina de fluturi si puf, copilul continua sa se joace, imbraca pijamalele si gata, parintii si societetea primesc o lectie.

Doubt: teatral, dar de inteles de vreme ce e adaptarea unei piese de teatru pulitzer awarded. Philip Seymour Hoffman e potrivit in rolul unui preot relaxat si atat de progresist incat e banuit ca-si permite intimitati si indecente cu un baiat de altar. Cea care acuza e Meryl Streep, perfecta ca intotdeauna in rol de – aici maicuta – scorpie plina de certitudini. Cu privirea ei rece de Oscar, cu buzele tuguiate si tonul egal si inghetat, Meryl Streep face tot filmul:

 ,

Anunțuri

4 responses to “the reader, the striped pyjamas, the doubt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s