cu ochii deschisi. marguerite yourcenar despre:

recluziune: „…poate ca trebuie si sa iubesti singuratatea ca sa ajungi sa nu fii singur. poate ca pasarile se intorc primavara la cuibul lor  tocmai pentru ca acesta a trecut prin ceea ce am putea numi, foarte pe nedrept, singuratatea iernii.”

lichidare: „atat de dezarmati ca vom sfarsi poate in lacrimi sau ingroziti, dar fara indoiala ca nu-i vorba decat de o simpla reactie fizica, precum raul de mare.”

target: „…cred ca sa te perfectionezi este principalul scop in viata. dar imi slabeste atentia, sau vointa, sau ma invinge inertia, sau prostia, de care nimeni nu-i la adapost.”

cum sa treci peste: [mathieu galey: – pentru dumneavoastra, viata este in primul rand despuiere.] „da, absolut, dar si imbogatire. iti scoti hainele ca sa te bronzezi la soare.”

marguerite yourcenar, „cu ochii deschisi – convorbiri cu matthieu galey”, editura curtea veche, 2007, traducere de elena bulai

nu mai stiu de unde am fotografia cuibului lui marguerite yourcenar. elefantul ala de plus ma urmareste: la ce s-o fi gandit?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s